Sunday, January 29, 2017

Mietin viinilasillisen kera, pitäisikö jatkaa blogin pitämistä?

Ennen minulla oli sellainen remonttiblogi tai sellainen. Ostimme talonrötiskön Oaklandista pahamaineiselta alueelta Obaman valinnan jälkeisissä, optimistisissa tunnelmissa. Minä lauloin ääntenlaskijaisissa juovuksissa There's no-one as Irish as Barack Obama -kappaletta ja uskoin tulevaisuuteen. Luulin jopa laulavani sitä ylä-ääntä oikein.

Monikin on ehkä kuullut, että meillä on täällä Amerikan Yhdysvalloissa nykyään uusi presidentti.

Taloremontti on nyt valmis, että sikäli on kiva että tässä ei tarvitse seiniä purkaa ja rakentaa samalla kun demokratia hajoaa ympäriltä.

Ihan varma en ole, pääseekö pomoni työmatkalta Amsterdamista ensi viikolla kotiin. Hänellä on valitettavasti väärän maan passi. Hän on paras pomo mitä minulla on ikinä ollut. Nuorena hän oli islamilaisen maansa ensimmäisen feministisen lehden toimittaja. Uskonnollinen poliisi kävi kerran kuussa toimituksessa uhkailemassa ja yrittämässä estää lehden julkaisemisen. Kerran poliisi toi tiiliskiven demonstroidakseen miten varmistetaan, että kaikilla on täällä heidän maassaan sopivia mielipiteitä. Joka kuukausi pomoni ja muut toimittajat kuitenkin julkaisivat lehtensä.

Kunnes tuli sellainen aika, että oli viisainta lähteä siitä maasta pois. Amerikkaan, vapauteen. Mutta nyt en sitten tosiaan tiedä, että päästetäänkö häntä tänne enää takaisin kun hän meni sillä lailla lähtemään Eurooppaan kokoukseen työnantajan pyynnöstä. Kai hänellä on myös Yhdysvaltain passi. Toivotaan. Mutta eihän sitä tiedä, jos tiistaihin mennessä tulee jotain uusia sääntöjä ja julkilausumia.

Kalifornian kuvernöörinä on onneksi Jerry Brown, joka on jäätävän kova jätkä. Hän oli täällä Oaklandissa pormestarina ja pisti kaikki asiat järjestykseen. Melkein kaikki Oaklandin pormestarit äänestetään hevon helvettiin vihaisissa tunnelmissa, mutta Jerrypäs lähti täältä vasta kun häntä itseään huvitti ryhtyä Kalifornian osavaltionsyyttäjäksi.

Kuvernööri Brown on ilmoittanut, että Kalifornia ei lähde mukaan mihinkään trumppilaisiin paskajuttuihin. Jos liittovaltion hallitus kostaa eväämällä Kalifornialta rahoitusta, Kalifornia puolestaan jättää verovarojen siirrot liittovaltiolle tekemättä. Kalifornia antaa liittovaltiolle enemmän kuin se siltä saa, joten repikää siitä.

Omaan elämääni uusi presidentti ei ole toistaiseksi vaikuttanut muuten kuin aiheuttamalla unettomuutta ja ahdistusta. Olen yrittänyt palauttaa perusturvallisuuden tunnetta laittamalla suomalaista ruokaa. Tänään leivoin saaristolaisleipää ja tein Mysi Lahtisen hapankaalipataa.

En tiedä, miten tässä nyt oikein käy. Siksi minun vähän tekee mieli kirjoittaa muistiinpanoja. Jos ydinsota ei sytykään, niin on sitten vanhana mitä lukea ja muistella.

5 comments:

 1. Kyllä nyt ihmetyksenmietintämyssyt ihmisten päässä ympäri maailmaa,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hullun lauseen kirjoitin, mutta arvaan, että ajatuksenjuoksuni kuitenkin on ymmärrettävä. koska aika nopeatempoista on nykyään siellä teillä päin.

   Delete
 2. Sattumalta muutama päivä sitten kurkkasin vanhaan blogiisi - haikeana, kun et ole pitkään aikaan kirjoittanut - ja mietin, mitä mahtaa kuulua nyt. Kiva jos alat taas pitää blogia, vaikkakin tietysti toivoisin että vähän iloisemmat olosuhteet olisivat kirjoittamaan inspiroineet. Toivotaan kuitenkin, ettei tule ydinsotaa.

  ReplyDelete
 3. Tämä on jotenkin hassua, että Arjen takaa-Johannan blogin kautta päädyin tänne - uusi tuttavuus, kiva - ja sitten tänne on kommentoinut kaveri ihan toisista kuvioista. Eli blogin on pakko olla hyvä (hirveet paineet, sori) vaikka ajat on _ihan_karseat.

  Periaatteen Nainen / Milla

  ReplyDelete
 4. ^ Enkä mä yleensä koskaan kommentoi mihinkään blogeihin. :D

  ReplyDelete